XXV СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА “СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ”

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, КОЛЕГИ И РОДИТЕЛИ!

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ НА МАТЕМАТИКАТА!

За двадесет и пети път Съюзът на математиците в България – секция Бургас, организира регионално състезание по математика “Свети Николай Чудотворец”!

 • Състезанието по математика ОТНОВО ще е за ученици от I до XII клас и ще се проведе в неделя на 26.11.2023 г. от 10:00 до 12:30 часа в сградата на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.
 • Състезателната тема по математика за I клас съдържа 12 задачи, придружени с илюстрации.
 • Състезателните теми по математика за IV и VII клас ще бъдат по формата на съответните изпити или състезания, с които ще се осъществява приема в съответните по-горни класове в (профилирани) МГ и ПМГ, а в XII клас ще бъде под формата на пробна матура (ДЗИ), като ще могат да се включат и единадесетокласници.
 • Състезателната тема по математика за останалите класове – II, III, V, VI (по традиция) съдържа 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор, 6 въпроса са с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение.
 • Същият формат – 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор, 6 въпроса – с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение, е предвиден и за двете смесени групи – VIII-IX клас и X-XI клас
 • Регистрацията на участниците в състезанието по математика става САМО чрез формуляра:

ФОРМУЛЯР ЗА ЗАПИСВАНЕ

 • В същите срокове за групови заявки може да използвате формуляра или на email: snc_2023@abv.bg (с копие до mathschool_bs@abv.bg), като задължително изпращате сканирано копие за платените такси.
 • Груповите заявки се изпращат задължително чрез файл създаден в програма MS Excel и съдържащ следните колони: име, презиме и фамилия на ученика, училище на ученика, клас на ученика, име и фамилия на учителя на ученика.

Списък на участниците по стаи за състезанието по математика ще бъде изнесен след обяд на 25.11.2023 г. на сайта www.smbburgas.eu.

 Класирането ще бъде индивидуално и отборно, като отборното ще се формира както следва:

 1. по математика – най-добрите четири резултата от училище по випуски (за учениците от ППМГ “Акад. Н. Обрешков” гр. Бургас и други МГ/ПМГ ще има отделно класиране);
 2. Обявяването на резултатите и награждаването на отличилите се ученици ще бъде на 6 декември 2023 г., като точния час и място ще бъдат обявени на сайта  smbburgas.eu.

Таксата правоучастие за състезанието е 25 лева на ученик при записване до 21 ноември включително и 30 лева след тази дата, и се внася по банков път – колективно или индивидуално. Не се допускат записвания след 17:00 часа на 24. 11. 2023 г.!   

Забележка: Често допускана грешка е непопълването на формуляра за заявка, въпреки преведената сума по банков път.

Екипът за информационно осигуряване изготвя предварителния списък, който се публикува на сайта на СМБ – Бургас www.smbburgas.eu в деня преди състезанието, на базата на подадените заявки. Сверяването с банковото извлечение се извършва технологично след публикуването на списъка и не може да бъде използвано за включване на ученика в него.

Резултатите се обявяват на сайта www.smbburgas.eu като се спазват едновременно следните принципи:

 • публично;
 • поименно.

Родителят/Настойникът, носещ родителска отговорност за ученика, с подаването по електронен път на Заявление за участие (с изпращане на попълнения формуляр), приема резултата да бъде обявен по описания по-горе начин.

Банкова сметка:

Инвестбанк,

Банков код: IORT8165

Сметка No. BG65IORT81651000004000

Валута: BGL 

СМБ – Бургас – ЕООД                                                                          С уважение:

                                                                                                           Динко Раднев,

                                                                                                           Председател на СМБ – Бургас

                                                                                                           тел.: 0887 61 30 69

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 мисли относно “XXV СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА “СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ””